Din Veg

"Din veg "
 er eit nyskrive verk av komponist og musikar
Knut J. B. Kristiansen.
Tekstane er skrive av lyrikar Olav H. Hauge.
Tonespråket er klassisk moderne og godt forankra i det folkemusikalske uttrykket. Verket har såleis ei stor spennvidde som gjev fornying i vid musikalsk forstand.  Din veg  er komponert for song/kveding, hardingfele/viola da gamba og klaver.
 
 
 

ENSAMBLE

Reidun Horvei: Song/Kveding
"Å vara kvedar er rein glede! Eg vè med stevet her fø deg kveda ein folkaton fra Udlesvang so djupt in i hjarta faor itteklang!"

Reidun Horvei arbeidar som songar, kvedar, dirigent, skribent og sonpedagog. Ho har utdanning frå Bergen Musikkkonservatorium/Griegakkademiet. Ho har turnèverksemd i mangen år både innlands og utlands.

Siden 1992 har ho vore fylkeskvedar ved Folkemusikksamlinga ved Hardanger folkemuseum, Utne. Scenisk formidling og bodskapen i teksten er viktig. Horvei er oppteken av å vere brubyggjar mellan ulike tradisjoner, men og av konstnerlig fornying og formidling av folketonar. I Ensamblet "Trio i ein Fjord" samarbeider ho med pianisten Geir Botnen og felespelaren Knut Hamre. Horvei har gjeve ut fleire plater, og bok- og cd verket "Folkesonnar i Hordaland", samt artiklar om folkesong. I 1994 fek ho Griegprisen.
Einar Mjølsnes: Hardingfele/Viola de gamba
Einar Mjølsnes er felespelare, koponist och arrangør. Førutan hardingfele, som han lerte hjå Olav Selland og Sigbjørn Bernhoft Osa, spelar han oxåbarokkinstrument viola de gamba. Han har musikutdaning från Veitvet (senare Østlandets) Musikkonservatorium og Bergen Musikkonservatorium, no Griegakademiet.

Siden 1992 har han vore fylkismusiker i Hordaland og har idag arbeidsted ved Ole Bull-akademiet på Voss. Mjølsnes er ein mykje påakta musiker och arrangør og er kjend fra ein rekke cd-inspillningar. Han har deltagit på rekkje plater och festivaler, og har i løpet av åra samarbeidd med artister som Gabriel Fliflet, Ivar Kolve, Geir Botnen, Østein Sunde, Kari Bremnes, Lars Klevesternad, Sondre Bratland, Reidun Horvei og Frank Rolland. I 2005 fekk han Spellemannsprisen i lag med folkemusikgruppa Gamalnymalt, med Sigrid Moldestad og Håkon Høgemo.
Geir Botnen: Klaver
Geir Botnen pianist från Nordheimsund, Hardanger, er utdannad ved Bergen Musikkonservatorium, No Griegakademiet, der han studerte med Jiri Hlinka. 1982 var han den førsta norske pianisten som fick vara med Tsjajkovskij-konkurransen i Moskva. Botnen har vore solist med flera av dei Norske symfoniorkestra, og har halde ei rekkje av konserter internatjonalt. Han har medverkat i Festspelen i Bergen, og ved ulike norske kammermusikk festiveler. Han er ein av dagens mest kjente norske pianister. Repetoaren spænner fra barokkmusikk til modernisme och nyare verk. Han har serlig kjend før arbeidet med klaververka Edvard Grieg og Geirr Tveitt. Sammen med kvedaren Reidun Horvei og Felespelaren Knut Hamre er Botnen med i Ensamblet "Trio i ein Fjord". Botnen er ein av intiativtagarna til fetivalen "Hardangertoner" der fokur på Geirr Tveitt, folkemusiker og annan kulturskapning i hardnager er tema.
Magdalena F. Delis: Dans/Koreografi
Magdalena From Delis er korepgraf, regissør, dansar og pedagog. Ho er utdanna i heimalandet Sverige, og har mellom anna ein treårig yrkesutdanning vid Balett Akademien i Gøteborg.

Efter fullført utdanning 2004 kom ho till Norge, fortida er hu bosatt her i landet. Ho er freelance kunstner, med uppdrag i koreografi, regi og dans.

Ho har samarbetat med bland annat Knut Vaage, Ivo Cramer, Adria Feralli, Bit 20, Reidun Horvei, Christina Caprioli, Geir Botnen, Jørun Fjøsne og Einar Mjølsnes. From Delis har arbeidat med allt fra Musikal vid Gøteborgs Operan til rolla som den Arabisca dukke i Nøtteknekkeren.

Uttryck og nyførmiddling er det som liggjer henne varmt om hjertat.

Hardanger Musikfest

27. mai, 2012
"Din veg" i Kinnsarvik Kyrkje, Kinnsarvik 15.00
http://www.hardangermusikkfest.no/sundag-27-mai/

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.08 | 01:33

Ein vakker og vond tekst, ein tekst som gir gjenkjenning og gjenklang, tankevekkande, og vemodig.

...
18.06 | 22:11

Giving is the key........,to living!
Film: Hidden figurer!!!
Klem

...
12.05 | 11:54

Är manniskan skapelsens krona med SKAPARENS unika uppdrag,
anpassat för varje individ?
Om inte Gud finns är allt tillåtet! Dostojevskij
i Bröderna Karamansov

...
12.05 | 11:52

Vad är en människa? Ett socialt djur? Djur? Djurriket har hierarkier!
Den svage går under sen går utvecklingen vidare...Det är utveckling enligt
socialdarvinism

...
Du liker denne siden