Magma

Ensamble

En kort presentation av ensemblet: 
Magdalena From Delis är dansare, dramapedagog och koreograf. Hon har sin utbildning ifrån Sverige, Balettakademien, men arbetar i dag i Norge  som dans och drama pedagog  på Stord  kulturskule och som freelancekonstnär som både koreograf och dansare. Hon har  under de sista årena varit med och satt upp och framfört  en rad stora föreställningar runt om i Norge.  I Huldermöte levandgör hon Huldran  i olika roller genom  dans och rollspel. (dansen framförs till sång eller /eller  felespel)Hon har själv gjort all koreografi.  I Huldremöte möter vi både den jordnära  starka huldran,   men också en glittrande förförisk och alltid…. med hög svansföring ;)

Tiril Eirunn Einarsdotter  är en ung lovande musiker. Hon har spelat fiolin sedan hon var 6 år, och jobbar både  med folkemusikk och klassisk musik.  Tiril även sjunger och dansar. I stycket uppträr hon med både fiolin och dans. Och där det är möjligt har hon också med sig elfiolen…..(som Huldran är väldigt intresserad i….) Tiril går på ungdomsskola och jobbar också som freelancemusiker, hon har fått stipendium fö r sitt fiolspel och deltagit i ungdomsmönstringar , där hon gått helt till tops . Hon spelar i 2 teatergrupper och har eget dansensemble..

Maria Malmsten är sångare (mezzosopran). Med utbildning ifrån Griegakademiet. Maria har base på Stord , men jobbar över stora delar av Norge  som freelance musiker och kördirigent .Hon är  också lärare i Kvinnherad kulturskule. Maria är konstnärlig ledare för 3 körer och ett sångensemble.  Maria konserterar med pianist och i kammermusiksammenhang och har guidat en god del på olika museer. I Huldremöte är Maria sångare och berättare. Hon har skrivit en del av folktonerna och sångerna i stycket och har tillsammans med Magdalena skapat berättelsen i Huldermöte.

Huldermøte

Här kommer en presentation av  «Huldremöte», ett spel  i ord, dans och toner.

Huldremöte är en föreställning  där publikum får möta den tidslösa och moderna huldran, genom folktoner, sånger, fioltoner, dans och berättelser.
Föreställningen är byggt» opp under» gamla och nya berättelser om Huldran och huldrefolket , och levandgörs i ett spel  som är byggt upp i 5 scener, spelet går  atacca blant och runt publikum.

Vi kan anpassa spelat efter spelplats . Också spelets längd kan varieras,  men det bör vara minst 1 timma, önskeligt är ca  75 -  85 minuter (kan också görast längre). Huldremöte  kan framföras både inne och ute. Men mest effektfullt blir det nog ute en sommar eller höstkväll i skymningstid.

Vi har genom  en 3 års period framfört spelat. 

Berättelsen bygger på den svenska Huldran,,,,mer precis på hon från Jämtlands och mellannorrlands skogar, hon som kallas «Vittra», den vackra, mystiska, egenrådiga, starka , fridomslängtande , hon med den vackra stora röda svansen….
Hon som lockar, sjunger och dansar, hon som vill ha dig med i sin allt omkransade lek, sin runddans…hon som kan omskapa sig till en katt, hon som skrattar sitt genom märg och ben inträngande Vitterskratt……och hon som ibland plasserar en «Bytting «(ett Huldrebarn) i ditt hus, som lånar din volvo, din skoter eller din mann……men hon är också den som ibland vill ha hjälp eller  kanske hon t o m kan hjälpa till?

Alla berättelser har sitt urspring i det vi har hört och upplevt som barn i de djupa mörka skogarna….musiken i stycket är gamla svenska och norska folktoner och nykomponerade toner, skrivna för ensemblet. Huldretonerna är väl också inspirerade av den musiken vi hört , i skogar, på fjället och längs älvarna…….

Kontakt

Maria Malmsten:0047 97699887 eller Magdalena From Delis : 0047 47343954
mamezzo@sklbb.no eller magdalena.delis@gmail.com 


Mvh Maria , Magdalena, Tiril och Vittremor

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

maria | Svar 10.03.2012 23.46

hejsan, jättefint ;) mer svans mer svans ;)

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.08 | 01:33

Ein vakker og vond tekst, ein tekst som gir gjenkjenning og gjenklang, tankevekkande, og vemodig.

...
18.06 | 22:11

Giving is the key........,to living!
Film: Hidden figurer!!!
Klem

...
12.05 | 11:54

Är manniskan skapelsens krona med SKAPARENS unika uppdrag,
anpassat för varje individ?
Om inte Gud finns är allt tillåtet! Dostojevskij
i Bröderna Karamansov

...
12.05 | 11:52

Vad är en människa? Ett socialt djur? Djur? Djurriket har hierarkier!
Den svage går under sen går utvecklingen vidare...Det är utveckling enligt
socialdarvinism

...
Du liker denne siden