Blogg

Text

När jag var sju år kom jag hem från skolan & skrivit min första historie... Visade den för Mamma & Pappa tror inte dom kommer ihåg den men jag gör. Så glad & stolt visade jag min lilla saga fram:

-Men Magdalena du kan inte börja varje mening (settning) med och (og). 

Det var det jag kommer ihåg. Det lilla leende inne i mig försvann. Jag visste att mina föräldrar alltid hade rätt när det kom till skrivande, båda hade skrivit ex. antal böcker & var lärare i Svennska & på Universitetet. 

 

Jag skriver, jag skriver ca. 1 h per dag. Dagbok. Jag skriver för att jag måste, alla tankar måste ut för att jag ska bli lättare & att jag ska va mottagligare för omvärlden. Jag berättar historier kanske inte alltid i tal, ibland på scen genom teater & dans, ibland genom manus, ibland genom ljud, bilder & musik. Jag skiter i "och". 

 

När jag bloggar vet jag att jag blandar svorsk, att jag mister en bokstav för tankarna mina går fort. Jag älskar imperfektionen, i kontrast till perfeksjons samhället. Att tillåte felen vara öppna & inkomplett, som en motkontrast av jakten på att ha "rätt" & "fel". 

 

När jag nu sitter & skriver mina nya "Mamma Blekksprut" Böcker med ny lansering av två denna hösten har jag fått råd att ändra "Fonten" min font... Min konst "font"... som jag skapat.  Rådet er byggt på att fler ska köpa boken min. Jag tänker inte på det, du måste inte LÄSA boken, du kan titta i boken, uppleva boken, rita & måla i boken, leta i boken, prata om boken, erfara boken. Texten är bara en del av en större helhet av alla våra senses...& en ny värld som man får tappa bort sig i... 

 

Det blir 8 böcker med inspiration av Blekksprutens 8 armar, det blir 1000 exemplar dvs. 8000 st böcker med MIN egen lagda font som konstverk inte mer inte mindre. Dom er skriven av en svensk på "Nynorsk" med dialekt i nutid med engels slang. En spegel av digitalisering av inget som är "hand gjort" idagens samhälle. 

(det kommer efter 8000 st orginal, en samlings bok för den som bara vill ha det serverat, lätt & ledigt utan att letande efter att se mer. Utan disskusjon, där historien på vane vis blir servert. Normal font, normalt bok upplägg på "äkta språk" Allt i sin tid i sin plats.) Dom som önskar något lite annat lite bråkigare kan få lov att välja det... Vi är alla olika. 

 

Jag bryr mig inte om "och" ,jag bryr mig om vad flera sensar, upplever & erfar, om det fortfarande finns hopp i vår kultur att se vidare från "rätt & fel" eller om vi är så trånga att vi inte upplever mer än det innlärde? Våra upplevelser är våra, äg dom ...

 

Så om din upplevelse av min skrift är att du inte ser eller förstår "so be it". For now... Läs en anna blogg, eller titta i en annan bok, se en annan föreställning... men va öppen för dina egna "och". För vi har dom alla & dom är magiska!

 

MFD

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.08 | 01:33

Ein vakker og vond tekst, ein tekst som gir gjenkjenning og gjenklang, tankevekkande, og vemodig.

...
18.06 | 22:11

Giving is the key........,to living!
Film: Hidden figurer!!!
Klem

...
12.05 | 11:54

Är manniskan skapelsens krona med SKAPARENS unika uppdrag,
anpassat för varje individ?
Om inte Gud finns är allt tillåtet! Dostojevskij
i Bröderna Karamansov

...
12.05 | 11:52

Vad är en människa? Ett socialt djur? Djur? Djurriket har hierarkier!
Den svage går under sen går utvecklingen vidare...Det är utveckling enligt
socialdarvinism

...
Du liker denne siden