Blogg

Jul vecka

Det är "Pappa vecka" & "Pappa Jul" & hela min mage vrider sig inte för att mina  barn ska va med sin Pappa men för att jag kommer ihåg känslan när jag var liten & det var Pappa/Mamma JUL & man ville vara på båda platser. 

 

Jag hade gett min själ för att inte ge den känslan vidare till mina barn. Så står jag här med fötterna med tung lera, benen & huvudet fullt med vuxen skit som ger barna mina precis den känslan. Dom vill inte välja, dom vill inte undrar om mamma på äkta har det bra ensam på julafton. 

 

Igen skäms jag över den egoistiska vuxen världen som inte är större. 

 

Jag stannar i Norge før att vara nära & snällt nog har jag fått "lov" att "låna" mina barn på Lilla Julafton några timmar... 

 

Jag är inte bitter, jag är inte otacksam, tvärt om, jag älskar varje sekund med mina barn!!! Men om jag tror & tycker att människan kan vara större ABSOLUT!

 

Vi måste skärpa oss i det lilla, vi måste skärpa oss i det stora & visst har vi olika tro vad som är rätt & fel. Men barna över hela værlden är ett bomb säkert mått/mål på vad som behöver göras, de reagerar med kropp & direkthet med vad dom menar ska till, se i deras ögon dom talar om du lyssnar. Sedan är det vi vuxna som måste finna det i oss att vara MER! Det är barnas rätt...

 

Min jul kommer bli vacker, Jag kommer få va med vackraste familj, vänner & får privilegiet att vara på Littlabø Mottak med killarna där, mina egna barn rektion på det var inte. "Stackars Mamma". Den var:

-Åååå, vi vill oxå firar jul med di, det är så käckt att leka med di! Kan vi få vara med??? Va så snäll!

 

Så jag tänker tillbaka på alla mina år både traditionella & alternativa jular, tacksamt & fantastiskt, att få dela gemenskap med andra än ens eget ego är verkligen julens magi. Att ge det lilla jag har i händerna om det så bara är min tid... 

 

Det ger mig värme & tro på att den lilla människan kan vara stor om vi fokuserar på att lyssna på någon annan än det innlärda, lyssna på varandra & våra behov tillsammans. 

 

Så min jul är inte min jul att ha, den har aldrig varit det & kommer aldrig bli, den är någon annans att få...

Heldiga mig som får vara extra med mina barn trots att det är "Pappa Vecka" jag älskar det,världens bästa julegava till mig!

 

MFD

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.08 | 01:33

Ein vakker og vond tekst, ein tekst som gir gjenkjenning og gjenklang, tankevekkande, og vemodig.

...
18.06 | 22:11

Giving is the key........,to living!
Film: Hidden figurer!!!
Klem

...
12.05 | 11:54

Är manniskan skapelsens krona med SKAPARENS unika uppdrag,
anpassat för varje individ?
Om inte Gud finns är allt tillåtet! Dostojevskij
i Bröderna Karamansov

...
12.05 | 11:52

Vad är en människa? Ett socialt djur? Djur? Djurriket har hierarkier!
Den svage går under sen går utvecklingen vidare...Det är utveckling enligt
socialdarvinism

...
Du liker denne siden