Blogg

Bortskämt

Är det ett skämt eller är vi helt borta?

Nej, bara bortskämt....

 

Så dagarna & veckorna går fort & jag klarar för det mesta att priorotera på rätt plats, inte alltid lätt men gör mitt bästa utan att bli någon över person i Superwomen kläder. Vi klarar det vi klarar var dag inte mer & inte mindre, för sig, sina barn & familj, för sitt jobb & sin framtid i ett nu. 

 

Så travelt som det är så är Spinae Company mitt i hög produktions tider av eget skrivet verk av "Nøtteknekkarens Saga" som i alla min astycken har jag svårt att lämna tankarna av den bortglömda tacksamheten. Speciellt när det närmar sig jul.... Vi har den men den är nog ibland bara inte betänkt.

 

Så mitt i denna stora produktions process med över 100 barn & ungdomar på scen, där vi skrivit både manus & ny musk själva, där vi har över 100  föräldrar på dugnad som varje dag droppar in med nybakta bullar på övning, snickrar & målar/malar, fotograferar, kör fram & tillbakak till övningar på alla dygnets tider fast vardagen egentligen inte tillåter, kostymer droppar in färdig sydda med frågan/sprörsmålet:

-Vill du att jag syr något mer?

 

Tacksamt!!! Så otroligt tacksamt!!!!

 

Så kommer man till repition helt i 100 tacksam för all magi, tacksam för allt man har, allt man får göra, allt som blir till...

 

Små dansare ska få ha kostymer som ska prövas som mammorna (ja, för i denna produktionen så har det varit mammor som sytt) har sytt på i flera timmar, dom glittrar i svart, rött & guld & silver & alla regnbågens färger!!! WOW, vackert, helt perfekt, det kommer va helt underbart på scenen med ljus & dansare & allt... Så när alla står där, så hör man små ogenomtänkta ord:

-Eg vill ikkje ha denne eg vill ha ei i guld.

-Å kan ikkje eg få ei me reinboge istede for...

-När ska vi gå hem?

-Eg trodde di sku va finare.

 

Jag tror jag jag dör....

Små prinsessor blir till troll utan att veta det. Jag stramar kjeven, stänger mina öron, dom vet inte, dom förstår inte... Jo, dom vet, jo, dom förstår, det är vi som inte belyser, för vi gör det samma. Det är vi som är bortskämda. Det är vi som är borta, vi som borde skämmas inte för att vi inte vill väl. Men vi måste belysa tacksamhet!!!

 

Så kommer jag ihåg/husker jag! 

 

DEt var precis detta som var min inspiration till "Nøtteknekkarens Saga" om lilla bortskämda klara som har allt i den gode mannens hus & gråter när lekerna går sönder, när barnen vill ha mer & inte ser vad dom har. Där dom små stora sakerna som fantasi & att va tillsammans med människor som älskar oss är en gåva som borde fylla oss varje dag.

 

Detta är mitt julevangelium detta året. För personligen kvir jag mig till döds till jul för mina små killar har "Pappa Jul" i år & jag kan inte førstå hur jag någon gång hamnade i situationen att inte få fira dom små stora stundern med mina skatter. 

 

Så jag måste välja att bli bitter & vilja ha mer eller tacksam för att jag får fira med dom nästa år & fick fira med dom sist år. Att jag får ha dom varannan veck trots att jag vill ha så mycke mer. 

Väljer jag Tacksamhet! & jule gava till mig själv en stor reminder i form av en "Nøtteknekkares Saga" att aldrig någonsin bli bortskämd!!!

 

MFD

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

18.06 | 22:11

Giving is the key........,to living!
Film: Hidden figurer!!!
Klem

...
12.05 | 11:54

Är manniskan skapelsens krona med SKAPARENS unika uppdrag,
anpassat för varje individ?
Om inte Gud finns är allt tillåtet! Dostojevskij
i Bröderna Karamansov

...
12.05 | 11:52

Vad är en människa? Ett socialt djur? Djur? Djurriket har hierarkier!
Den svage går under sen går utvecklingen vidare...Det är utveckling enligt
socialdarvinism

...
27.03 | 12:56

Så aktiv du är skriver en stolt far!

...
Du liker denne siden