Blogg

Lycko jakten

Trots alldeles før högt tempo & kanske lite för många bollar i luften... ja, jag vet jag har valt det själv så det finns ingen klagan i mitt konstaterande. Jag tog mig go plats i sommar för att få påfyll & relaxera med vackra människor så var förberedd på ett år av galenskap. Som jag gillar det... om jag får välja det själv dvs. Vinker

 

Den sista tiden har många samtal vuxet fram ur tanken "Lycko jakten". Lycka är & ser olika ut för olika människor, beroende på både historia & framtids drömar, vem man är & vad man kommer ifrån, vad man vill undvika & vart man vill invistera tid, kärlek & pengar. 

 

För är det så att dessa ting hör ihop eller kan man separera dom & finns det rum för olika definition om lycka.

 

För någon är lycka att se havet, för någon annan att vinna på lotto, för en tredje kan det vara att finna "The love of the life". 

 

Vad gör detta med oss. "Lycko jakten", är det så att vi kan gå över lik för att nå vår egen lycka, lämna trygga jobb, splitta familjer, riskera ekonomi osv. För att finna det som vi ofta TROR ska göra oss lyckligare....Kan vi leva med oss själva & vem vi blev efter jakten?

 

Så har vi domen på andra, någon säger om invandringen som exempel:

-Dom kommer hit som"Lycko jägare" vill utnyttja systemet, ta våra trygghets pengar, vår framtid, våra "döttrar" m.m. 

En grov generalisering, jag vet. Me lek med tanken, att någon annans lycka är inte din spegelbild. Vi är olika & min lycka kanske inte är byggt på samma bas som din. Min kanske är just den där ena gången jag såg havet. 

 

Kanske lycka ligger i att ha det minnet inne i oss i en vardag som får leva i varje nu, trots att jag inte ser havet varje dag. Kanske att vinna på lotto skrämmer mig & att jag aldrig skulle drömma om att ens pröva att riskera min vardags lycka & mitt minne av havet för att vinna på lotta & vad det eventuellt skulle kunna göra med mig & mitt hjärta, mitt huvud & mitt liv. 

 

Kanske "Lycko jakten" oavsett om det handlar om Kärlek eller Trygghet i ekonomi eller samhälls status eller boende form, eller skol system ... kanske alla dom sakena bara är en obessesion & onödig jakt. Tänk om LYCKA är något vi har inne i oss & allt vi behöver är att plocka den fram, att den inte har med något eller någon annan att göra?

 

Tänk om Lyckan faktiskt på äkta inte kostar något & att vi kan sluta leta.

För vi lever den, vi är LYCKA, tänk om... 

 

MFD

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.08 | 01:33

Ein vakker og vond tekst, ein tekst som gir gjenkjenning og gjenklang, tankevekkande, og vemodig.

...
18.06 | 22:11

Giving is the key........,to living!
Film: Hidden figurer!!!
Klem

...
12.05 | 11:54

Är manniskan skapelsens krona med SKAPARENS unika uppdrag,
anpassat för varje individ?
Om inte Gud finns är allt tillåtet! Dostojevskij
i Bröderna Karamansov

...
12.05 | 11:52

Vad är en människa? Ett socialt djur? Djur? Djurriket har hierarkier!
Den svage går under sen går utvecklingen vidare...Det är utveckling enligt
socialdarvinism

...
Du liker denne siden