Blogg

Free 2 BI me

I dessa dagar är Pride festivalerna i full rull både i små & stora städer.

 

Det är vackert att se så många olika typ av blommor på poppa upp på en blomster äng, det känns lite som den perfekta midsommar ängen. Alla är happy and free. 

 

Media hyllar & belyser & upplyser om små & stora händelser, livsöden & debatterar.

 

För visst är det fortfarande ett faktum att normer påverka vår sammhälls struktur till den grad att vi all på olika områden inte känner oss bekväma eller tvivlar på om vi passar in i olika sammanhang. 

 

Vi undrar/lurar på om vi duger samtidigt som det hyllas att hela tide förbätttra sig. Oavsett om man pratar förbättra yttre faktorer från mat & träning till plastik kirrurgi eller om vi pratar innre kunskap i form av hur många utbildningar vi har eller satsar på att få eller om vi ens gjorde färdigt skolan. Allt kan ses utifrån Normer styrda mycket utifrån vårt sociala sammanhang & uppväxt.

 

Själv är jag Bi, det betyder bi-sexuell, jag dras till både männ & kvinnor. Det har jag vetat sedan jag var 7 år. Det är inget jag har egentligen tänk över, vilket jag säkert borde eftersom jag är uppväxt i en pastorsfamilj & kyrkomiljö som har väldigt starka normer & meningar som ofta synliggörs på olika sätt. 

 

Men jag har inte kännt eller reflekterat över att min bisexualitet skulle var fel eller konstig. Har heller inte haft ett behov av att bevisa det för mig själv eller andra, behöver inte gå & prata om det, det är bara där som min normal. Förälskelserna & relationerna har varit lagom många genom åren, några långa, några korta, några djupa & några byggt på passion, några med män & några med kvinnor, inne i mig så blir jag förälskad i människan inte deras kön.

 

Bisexuallitet ses i vissa extraema sammanhang som en sjukdom, i vissa sammanhang som man inte kan välja eller funnit sig själv att man är en förrvirrad själ som inte vte vad man vill eller vem man är. Andra upplever det som hot att man inte kan va trofast om man dras till båda håll som om man alltid vill ha något annat något mer.

Jag är verken sjuk eller förrvirrad & vet vem jag är & har alltid gjort & min trofasthet är absolut för att jag respekterar människor & önskar själv bli respekterad för den jag är.

 

Jag älskar människan precis som hen är i alla regnbågens färger.

 

MFD

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.08 | 01:33

Ein vakker og vond tekst, ein tekst som gir gjenkjenning og gjenklang, tankevekkande, og vemodig.

...
18.06 | 22:11

Giving is the key........,to living!
Film: Hidden figurer!!!
Klem

...
12.05 | 11:54

Är manniskan skapelsens krona med SKAPARENS unika uppdrag,
anpassat för varje individ?
Om inte Gud finns är allt tillåtet! Dostojevskij
i Bröderna Karamansov

...
12.05 | 11:52

Vad är en människa? Ett socialt djur? Djur? Djurriket har hierarkier!
Den svage går under sen går utvecklingen vidare...Det är utveckling enligt
socialdarvinism

...
Du liker denne siden