Blogg

Skild på gott & ont

Vi pratar inte om det.

Jag är skillsmässobarn, exfru, ensamstående mamma på alla sätt är jag nu skild. Det är en liten del av mig & påverkat mig på många sätt, men det definerar inte mig eller vem jag är eller vill vara.

Trodde jag skulle vara skild i februari 2016, så blev jag lovad mars 2016... Det blev överaskande 12 maj 2012. Men så blev jag skild. Jag andas ut & en del av mig skäms att jag känner så. Men jag känner mig befriad.

 

En av mina vänner sa:

-Du borde ha skillsmässofest.

Så tänkte jag, klart jag ska det, jag firade mig in i äktenskap i dagarna 3 så då firar jag mig själv ut av äktenskapet i dagarna 3. Så var det igång... 3 härligaste fest dagar med massa vänner som varit med mig genom gott & ont. 

 

För det är något tragekomiskt över det. Att skilljas är ju ett missslyckande ett bevis på att det inte blev som man tänkt sig eller hade hoppats på. Men så slog det mig att ända sedan mina föräldrar skilde sig så har det med skillsmässor varit en del av mig.

 

Statistiken säger att har du skilda föräldrar så är risken högre att du blir skild. Jag har jobbat i år för att inte vara en del av den & misslyckats totalt.

 

Kommer ihåg ett samtal jag hade med Daddy när jag var 13, då jag frågade:

-Men om inte du & mamma klarar det med er kärlek vem klarar det då?

Jag förstod från den tiden att allt kan ändras. Det fanns ingen tid som krossade mig mer en när mina föräldrar skildes. Då jag var uppväxt i en pastors familj var skillsmässa det värsta som kunde slå mig. Det slog mig hårt & hela vårt liv familje liv ändras på absurda obeskrivliga sätt. Inget skulle någonsin bli sig likt & jag kunde inte ana vilka efterspel som skulle sättas i sväng av att bli skillsmässabarn. 

 

Det jag vet är att det gjorde mig starkare, det gjorde mig till överlevare,  det gjorde mig förberedd på livet & livets skola på ett sätt som gör att jag i dom mest mörka situationer kan se ljus & färger & hitta vägar som får mig att omdefinera mitt nu, inte alltid det som räknas som "normal" men det får mig vidare. Som alltid gör mig en starkare & ödmjukare till framtid & de människor jag mött på vägen & vad dom ger mig, oavsett vilket misslyckande eller förlust livet slår mig med. Ibland kan förlust vara den högsta vinsten.

 

Självklart har vi våra mänskliga rädslor som ofta slänger oss hit & det. Men jag har lärt mig tacksamhet & att ingen annan en jag kan definera vem jag ska vara. Att fortsätta var större än livet i varje situation man presenteras. Leva isig genom de känslor som vi går igenom utan att bära med oss allt, att välja i handling vem vi vill vara.

 

Skild känslomässigt, har jag varit sedan jag var 12 år, exfru har jag jobbat meg igenom första gången jag skilde mig från min ungdomskärlek. Min sorg denna gången har varit som ensamstående mamma. Nu möter livet mig med en ny era, en ny tid med fler visdoms gåver en jag ibland vet hur jag ska hantera, men jag är oki, egentligen mer än ok{#smileys123.tonqueout}

 

Därför festar jag med mina vänner & famlij. För en skillsmässa definierar inte mig, min framtid med mina barn ligger i våra händer & livet sker & vi kan tillsammans med de underabar människorna runt oss välja vad som ska vara en del av oss. Livet slår oss ibland ja, men jag vill välja livet igen & igen & igen & igen på gott & på ont, fylld av kärlek.

 

M

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.08 | 01:33

Ein vakker og vond tekst, ein tekst som gir gjenkjenning og gjenklang, tankevekkande, og vemodig.

...
18.06 | 22:11

Giving is the key........,to living!
Film: Hidden figurer!!!
Klem

...
12.05 | 11:54

Är manniskan skapelsens krona med SKAPARENS unika uppdrag,
anpassat för varje individ?
Om inte Gud finns är allt tillåtet! Dostojevskij
i Bröderna Karamansov

...
12.05 | 11:52

Vad är en människa? Ett socialt djur? Djur? Djurriket har hierarkier!
Den svage går under sen går utvecklingen vidare...Det är utveckling enligt
socialdarvinism

...
Du liker denne siden