Blogg

Det släpper inte taget

Tänk om det bara kunde släppa taget den där känslan av att jag inte kan göra något, att allt som sker där borta inte har med mig att göra. Att jag får lov att i mitt stilla rum bara göra det jag gør på rutin var dag för mig & de mina. Men jag får inte det, min inre människa ger inte mig den roen.  

 

I vardagen säger samtalen (olika teman, flyktingar, skola, rus m.m.):

 

-Vad kan vi gör med det då? 

Jag vet inte, men jag vet att En person kan göra mycke skillnad. Men att det kostar komfort & att sin egen rädsla får upplevas men inte styra ens val. Att man måste vara konsekevent & våga tro på en sak & vara ödmjuka nog för att skifta mening. Att rätt & fel inte betyder allt,  utan att det som gör oss till människor & inte djur, är precis den där känslan att vi kan ta ett större smartare & större beslut utan att instinkt får styra.

 

-Jag har nog med mitt.

Det har vi alla, livet ger & tar. Det bygger oss upp & bryter oss ner. Men jag vet att den energin som det ger att varje dag GE, är kraften till en större helhet. Inte för att man ska få något tilbaka, inte för att man alltid känner för det. Men det bygger en upp innefrån & ut. Så när livet stormar så kommer styrkan från mer en våra omständigheter & det det vi kallar mitt blir før litete att ens förhålla sig till.

 

-Jag har inte råd.

Vi har inte råd eller vill inte skifta vanor. Vi har inte råd att vad... investera i andra, i någon som inte berör oss personligen i vår vardag. Inte råd att sänka levnads standarden till det vi använt hela vårt liv till att bygga upp. Har vi råd att att vara så egoistiska att vi inte vill dela, & vad går gränsen för vad vi delar? I litet & stort måste man tåla att ibland investera & plassera ett frö så det får vara gro. Det kostar mig nu men ger avkastning sedan.  Har vi råd att inte investera? Låta rädslan styra & bli gnitna, giriga & självupptagna. Till den punkt att vi tillslut inte har oss själva engång?

 

Jag har varit sådan sedan jag var liten, jag ville va beviset på att den lilla människan kan göra en skillnad, tom. i det stora. Att vi visst betyder något att vår lilla stund på jorden ger ett avstamp som påverkar. Oavsett om det är sant eller inte. Vi måste bara finna kraften & viljan inne i oss själv. Lägga ner förväntan & en tanke om att allt handlar om mig & mitt. Jag kan & vill ta ansvar för världens framtid & tror att vi kan. Ensamma & tilsammans. Det gör oss gott att ibland inte tro att allt handla om lilla mig!

 

MFD

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.08 | 01:33

Ein vakker og vond tekst, ein tekst som gir gjenkjenning og gjenklang, tankevekkande, og vemodig.

...
18.06 | 22:11

Giving is the key........,to living!
Film: Hidden figurer!!!
Klem

...
12.05 | 11:54

Är manniskan skapelsens krona med SKAPARENS unika uppdrag,
anpassat för varje individ?
Om inte Gud finns är allt tillåtet! Dostojevskij
i Bröderna Karamansov

...
12.05 | 11:52

Vad är en människa? Ett socialt djur? Djur? Djurriket har hierarkier!
Den svage går under sen går utvecklingen vidare...Det är utveckling enligt
socialdarvinism

...
Du liker denne siden