Blogg

Sår spegel bild

Ett sårt tema att skriva om...

Saknaden av sina egna barn. 

 

Man tror när man föder sina barn att man ska få ha dom nära, hela tiden faktiskt. Det trodde i alla fall jag, det var det jag signat upp för. Att man ska få lov till att önska sig egen tid & at man blir små irriterad när man inte får skriva eller läsa ifred, att få gå & köpa mat i butiken ensam är en lyx, att prata med vuxna på jobbet känns som semester, att få bajsa utan att någon ropar mamma är dagens största gåva. Så vände liksom allt... Det försvann av alla sina grunder.

 

Så står du där då ensamstående mamma med varannan vecka ordning som både media, familj & vänner disskuterar om det är det bästa för barnen. Jag vet inte, jag har aldrig gjort detta förr... Jag vet bara att mina barn älskar pappa & mamma otroligt mycke. Jag är  tacksam för att dom har en mamma & pappa som älskar dom högst i hela världen tillbaka. 

 

Men kommer jag någonsin bli van vid att inte ha tillgång till dom? Att inte bara få träffa dom av den enkla grunden att man är deras mamma (eller pappa) när jag vill eller när dom vill. Att min tid är satt till "mamma" tid?  Dom säger det blir enklare med tiden... jag vet inte... Efter att ha spenderat en hel vecka med att försöka fylla min tid med allt & inget bara för att glömma hur massa jag saknar dom. Så känner jag motsatt, det blir bara mer & mer sårt & oförstående hur världs alltet fungerar. Jag accepterar det för jag har inget val, har jag? 

 

Jag önskar att vuxnas hjärtan var lika öppna som barns & vuxnas hjärnor lika flexibla som våra små skatters. Vi borde lyssna & lära... För nej, jag tror inte allt går över av sig själv. Jag tror saker omformas & finner nya vägar. Men jag tror vi väljer vem vi vill vara på dessa vägar & våra barn ser på oss. En dag är dom vuxna & vi ser vad vi lärde dom & vad vi priroterade & vad det egentligen gav. Våra barn speglar oss & håller många av svaren i sin hand.

 

Barn gör inte som vi säger alltid, men ja, dom gör som vi gör... Så vad är det vi gör?

 

MFD 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.08 | 01:33

Ein vakker og vond tekst, ein tekst som gir gjenkjenning og gjenklang, tankevekkande, og vemodig.

...
18.06 | 22:11

Giving is the key........,to living!
Film: Hidden figurer!!!
Klem

...
12.05 | 11:54

Är manniskan skapelsens krona med SKAPARENS unika uppdrag,
anpassat för varje individ?
Om inte Gud finns är allt tillåtet! Dostojevskij
i Bröderna Karamansov

...
12.05 | 11:52

Vad är en människa? Ett socialt djur? Djur? Djurriket har hierarkier!
Den svage går under sen går utvecklingen vidare...Det är utveckling enligt
socialdarvinism

...
Du liker denne siden