Blogg

Tänker Integrering...

De sista dagarna har många pratat med mig om flyktingar... Naturligt tänker jag, då jag håller på med ett Välgörenhets arrangemang som går av stapeln 20.00 27/1 på Arena, Frugård, Stord. 

 

Ja, jag ska till Lesvos, Grekland för er som inte fått med er det... det har blivit en hjärte sak. Av den enkla grund alla förtjänar varma kläder på kroppen.

 

Vi samlar in (tigger som någon kallade det) in pengar för att köpa skor, troser, jacker, till barn & vuxna... Ja, till & med sikkert endel av dom "MÄN" som "TAR ÖVER" "vårt Europa". Resan är lång, klart man skickar den som har störst chans att överleva tuffa förhållande så dom kan skicka efter kvinnor & barn & familj när man vet vart man kan ta dom, etablera sig.... Eller? 

 

Det finns många tankar & rektioner på flykting frågor & integrering av dessa i "vårt" samhälle... Det finns många inte enkla frågor som: 

 

  • Vad sker med den 13 åriga flickan som kommer med sin man på 26 år, vad sker med henne & med honom.... & oss & VÅRAN LAG!
  • Vad sker med våra redan överfylla skolbygg?
  • Vad sker med sexualundervisningen? Historie undervisningen? Samfunnsfag? Naturfag? Religionsfag? Vad sker med vår egen Universitets uppbyggnad i framtiden?
  • Alla flyktingar är inte muslimer.... vad är dom då? Det är inte bara vi & dom, det finns vi & vi & dom & dom & vi bland dom & dom bland vi... Hur ska vi veta & förstå & spelar det egentligen roll? Några av dom som kommer är i krig med varandras länder....
  • Hur många språk måste vi ha tolk till?
  • Andra länder har helt andra sätta att räkna & tänka ålder på, hur vet vi hur gamla folk är när dom räknar i solår eller i höst & vinter & är det relevant?
  • Vem vill anställa flyktingar? Till & med högutbildade?
  • Vems ansvar är det? Vilket land, vems politiker, vems med mänsklighet?

 

Jag vet inte... detta är bara några av de hundra frågor som strömmar igenom mina dagar just nu. Människor vill hjälpa, människor vill ta avstånd, människor vill dömma, människor vill glömma, människor vill spegla. 

 

Jag vet inte mer än att alla förtjänar varma kläder & mat, en chans till överlevnad. Ingen av oss är "GUD" jag har bara mina händer min tid, min egna kapacitet & hjärta. 

 

Detta är så jag väljer att använda den... Om det är rätt eller fel? Det vet jag inte jag vet bara att jag måste göra denna resan för att få mer kunskap om oss människor & det vill jag lova det får jag på alla plan & i alla dimensjoner bara genom att tagit beslutet att åka ner till en front linje av kris.

 

Tack till alla er som har bidragit hittills med kläder & vi har i dags dato samlat in strax över 40000kr!!! Fantastiskt!!! Ödmjukt!!! Ca. 500 kr ger ett par nya skor, en jacka & nya varma kläder till en människa i nöd i ett kallt Europa.... Vi ger dom en chans att överleva!

 

MFD 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.08 | 01:33

Ein vakker og vond tekst, ein tekst som gir gjenkjenning og gjenklang, tankevekkande, og vemodig.

...
18.06 | 22:11

Giving is the key........,to living!
Film: Hidden figurer!!!
Klem

...
12.05 | 11:54

Är manniskan skapelsens krona med SKAPARENS unika uppdrag,
anpassat för varje individ?
Om inte Gud finns är allt tillåtet! Dostojevskij
i Bröderna Karamansov

...
12.05 | 11:52

Vad är en människa? Ett socialt djur? Djur? Djurriket har hierarkier!
Den svage går under sen går utvecklingen vidare...Det är utveckling enligt
socialdarvinism

...
Du liker denne siden