Blogg

Europa Brinner

Mellan kvinno missbruk & kvinno förnedring av ny sort i Europa, då min mage vänder sig & min innre tempratur stiger upp till kamp. Mellan bilder från krigs områden där vintern är ett faktum & matransoner verken kommer in eller  människor ut, där kroppar långsamt brytnes till att dra sitt sista andetag. Till den naivt trygga hemma soffan med klubb samtal om vems "fel" ondskan är, vem som bär ansvar för det som börjar krypa oss under huden.  Denna trygga zon som faktiskt mycke möjligt är en tickande bomd som kanske aldrig har varit en "safezone". 

 

För kanske är det så att ingen av oss hade rättigheter till att sätta gränser till vad som är mitt eller ditt. Kanske mitt privilegia att idag få vara född skandinavier bara är i mitt huvud?

 

Europa är under historisk förändring. För min egen framtid & mina barns vill jag veta vad som pågår. För att inte mitt hjärta ska frysa till is & fyllas av hat & bitterhet som ett barn i sandlådan bråka om vad som är mitt & ditt måste jag ta aktion.

 

Den 4 Feb drar jag nertill Grekland, Lesvos som är i fronten av Europas invandring. Det är här båtarna kommer in tas emot av bland annat frivillighets organisationen "En dråpe i havet". Händer behövs & provianter samlas, ges ut & lagras för att människor på flykt ska ha en chans att kanske överleva någonstans en annanstans.... 

http://drapenihavet.no/nb/

 

Jag drar ner med 5 ladies, Helena Frihammer, Tora Haslum Myklebust, May Lisbeth M. Myrvang, Kristin Gjelsvik, Elsa Maria Eikenes Massie. Starka kvinnor som öppnat sina hjärtan för att hjälpa med litet eller stort. Ett par extra händer i ett kallt Europa som blir allt kallare, ju räddare vi blir, ju mer kunskaps förrvirrade vi blir genom media, hotet om att våra skandinaviska soffa inte är så varm & vit längre. 

 

Det som händer händer oss & vår framtid! Jag önskar att mitt hjärta får hållas varmt & att jag får hjälpa mäniska till människa för det önska jag någon gjort för mig & mina barna om situationen blir omvänd en dag. Inga garantier i vår värld..... Bara hjärta till hjärta.

 

Din dråpe i havet!

Om du vill bidra till att vi kan köpa in provianter, ullsockar, trosor, skor, teppen m.m.att ta med. Kan du leverera ditt bidrag på:

Spinae Company, Torget 10

Eller sätta in ditt bidrag på konto nummer: 35206198042

Eller Vips till: 47343954

 

Alla pengar går utelukket in i hjälparbetet & till hjälpen organisationen "En dråpe i Havet" tillbyr dessa dagar. Dokumentation om arbetet kommer oxå vidare här på bloggen.

 

Hoppas på varma hjärtan!

Ps. Vi kommer og att ha en lokal insamlings kväll på Stord för vi drar avgåre, mer information kommer!

 

MFD

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.08 | 01:33

Ein vakker og vond tekst, ein tekst som gir gjenkjenning og gjenklang, tankevekkande, og vemodig.

...
18.06 | 22:11

Giving is the key........,to living!
Film: Hidden figurer!!!
Klem

...
12.05 | 11:54

Är manniskan skapelsens krona med SKAPARENS unika uppdrag,
anpassat för varje individ?
Om inte Gud finns är allt tillåtet! Dostojevskij
i Bröderna Karamansov

...
12.05 | 11:52

Vad är en människa? Ett socialt djur? Djur? Djurriket har hierarkier!
Den svage går under sen går utvecklingen vidare...Det är utveckling enligt
socialdarvinism

...
Du liker denne siden