Blogg

Jul tankar

Nu har Julen sakta men säkert tagit sig över till andra sidan & jag är ganska färdig, det är jag egentligen alltid före jul. Är som sagt inte en julig person.... Men denna julen har jag spenderat med bästa familjen i Stockholm. Vi är en en stor familj som är svår att samla, så till & med när vi är samlade en lite del av oss är vi relativt många. Så i år blev det hos syster yster med våra små!

 

Det har varit en mysig & lungn jul alltid lite upp & ner när julmåsten gör sig gällande. Det är det jag inte gillar, att ovasett hur fri man känner sig eller är så tvingar sig "julmåsten" på sig. Kommer spendera hela livet mig för att förstå hur jag ska slippa...

 

Jag har tex. en personlig regler att aldrig spendera mer än 4 h på julklappe shopping, det jag inte köpt har jag inte köpt. Då får jag ge,

en helt vanlig torsdag om det passar. För ja, vi ska inte bara va tilsammans, vara go & få tid för våra prioriteringar vid jul. Vi ska investera i dom & de vi tycker är viktigt året runt. Annars ska jag vara ärlig så känns det inte helt på äkta för mig  & lite konstlat. Varje år önskar jag mig att få önska mig inga gåvor (en önskan som fortfarande inte uppfylts såklart, før det är alldeles för krav stort) Jul med ett innanförskap & utanförskap som skapas som inte behöver existera. 

 

Detta är första julen killarna har mamma jul & pappa nyttår... Konstigt , mycke som inte blev som man tänkt. Vi har haft det super mysigt med många fina stunder, mycke go tid att busa, leka, uppleva saker i storstan tillsammans! Tacksamt, härligt & rikt! Så kommer några små svarta skyar ibland oftast när man är i uppfostrings situationer eller när pengarna inte alltid räcker till det som små killarna VILL HA! Svårt att balansera. kommer ihåg hur det kändes själv när mamma sa en sak pappa en annan (vilket finns i alla familjer) men hur man vägde, tänkte & undrade... Balans gången är hår fin för i en splittrad familj har man liksom inte samma återhämntings tid eller uppbacknings system. Det är mer sårbart på flera sätt.

 

Så jul väcker för mig inte bara en go, varm känsla det får mig att tänka hur skört allting är hur ensamma vi är till och med när vi är många, en sorg i mig som jag haft sedan jag var liten som blivit ännu tyngre nu. Hur viktigt det kan vara att man inte bara har ögon för det sina, utan lyfter blicken & ser varandra. Ger värmen vi har inne i vidare, kanske möter den någon som ger dig ett leende som gör att du orkar lite till, att göra julensmåsten. För varandra med varandra, sänka kraven & behoven & bara mötas i litet & stort.

 

Så tack till den gamla manneN som stoppade upp en sekund & backade upp mig i tunelbanan när mina killar hade myror i byxna & vill hämnas på morsan. Tack för att du med ett leende sa att dom skulle lyssna! Det var en bästa gåvan som ledde till många fina samtal mellan mig & pojkarna! Det är just dom samtalen jag alltid letar efter i min vardag som jag har lovat mig att alltid ha tid för... Många gånger lyckas jag faktiskt. Klapp på skuldern till migVinker God efterjul!

 

MFD

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.08 | 01:33

Ein vakker og vond tekst, ein tekst som gir gjenkjenning og gjenklang, tankevekkande, og vemodig.

...
18.06 | 22:11

Giving is the key........,to living!
Film: Hidden figurer!!!
Klem

...
12.05 | 11:54

Är manniskan skapelsens krona med SKAPARENS unika uppdrag,
anpassat för varje individ?
Om inte Gud finns är allt tillåtet! Dostojevskij
i Bröderna Karamansov

...
12.05 | 11:52

Vad är en människa? Ett socialt djur? Djur? Djurriket har hierarkier!
Den svage går under sen går utvecklingen vidare...Det är utveckling enligt
socialdarvinism

...
Du liker denne siden