Blogg

Trygg i Sverige....

Nu har jag & gänget landat i Svea. Jag saknar Serige när jag bor i Norge, det är ingen hemlighet. 

Jag älskar storstadens puls & alternativ. Att tom. när du är i minoritet finns det fler som du. Att om du vill gå på bio/kino finns det alltid en som du vill se, att det alltid finns en konsert & teatrar eller cafe öppet, att det finns butiker att köpa mat i alltid, att du kan välja vilken mat prudukt & vilken av ALLA smaker du önskar precis idag. Människorna är inne & ute, barn leker ute tom kl. 21.00 ute & det är okidok... Att konflikten att vi alla vill leva olika är öppen hela tiden & konstant, att den är irriterande & brinnande & att det är något posetivt för framtid utvecklingen!

 

Kanske är det inte Sverige jag saknar då, bara storstan.... Det kan nog stämma! Men det är klart att har du blivit uppfostrad i ett land kan du koder som du inte ens visste du kunde. Det är en trygghet du inte visste fanns förr än du flyttade tilll ett annat land. Där samma kod betyder en annan sak. Det var det jag upplevde när jag flyttade till Norge att de inlärda koderna jag hade i min kropp & system inte längre var "rätt" eller betydde samma sak. Fortfarande 10 år senare har jag inte blivit "av kodad". Eller førstått till fullo de koderna jag bor i eller lever i i Norge. 

 

Det som har skett er att mitt hemland har utvecklas & fått nya koder som jag nu inte har i min kropp & inte vet om. Så helt plötsligt är jag liksom borta & hemma oavsett vilket land jag nu befinner mig i. En form av mellan land där jag faktiskt er ganska förrvirrad om vad något betyder. 

Så helt plötligt befinner jag mig som invandrare tom. i mitt eget land. Utanför & innanför  överallt. Då slår det mig att jag har ju bara invandrat till grann/nabo landet & min upplevelser sker bara i liten skala. För trotts att Sverige & Norge er grannländer med relativt lika språk, relativt lika kultur, religion, politik, skolsystem & allt det andra som definerar oss... Så er olikheterna när du känner dom större än jag trodde. Då kan jag inte tänka vad en från Syria eller Somalia upplever när dom kommer som invandrare till Skandinavien & sedan förs tillbaka till sitt land som ja, för många av oss blir en önskan. För vårt egna land blir något som representerar tryghet till & med när det inte är det. Precis som en dissfunktionell familj fortfarande alltid kommer vara det ryggaste man vet för att man kan koderna... 

 

Tur att jag inte letar trygghet utan frihet Ha ha

 

MFD

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

18.06 | 22:11

Giving is the key........,to living!
Film: Hidden figurer!!!
Klem

...
12.05 | 11:54

Är manniskan skapelsens krona med SKAPARENS unika uppdrag,
anpassat för varje individ?
Om inte Gud finns är allt tillåtet! Dostojevskij
i Bröderna Karamansov

...
12.05 | 11:52

Vad är en människa? Ett socialt djur? Djur? Djurriket har hierarkier!
Den svage går under sen går utvecklingen vidare...Det är utveckling enligt
socialdarvinism

...
27.03 | 12:56

Så aktiv du är skriver en stolt far!

...
Du liker denne siden